Hem Logga in Sök

”Förbundet som gör skillnad”

Förbundet för anställda i Tullverket och Kustbevakningen

Pension

På den här sidan finner du som medlem bra länkar med information om din framtida pension. När du sedan går i pension är du självklart välkommen att vara kvar som medlem i TULL-KUST.

Det finns några saker att tänka på när du ska gå i pension. Till exempel är det viktigt att du meddelar förbundets kansli om när du går i pension. Det är medlemmens ansvar att se till så att förbundet får denna information. Detta gör du enklast genom att maila pensionsdatum till info@​tullkust.​se.

Det är inte någon självklarhet att myndigheterna informerar oss om blivande pensionärer. Förbundet betalar inte tillbaka medlemsavgiften retroaktivt om det skulle vara så att du skulle missa att meddela kansliet att du går i pension.

Om du väljer att kvarstå som medlem i TULL-KUST, blir du en så kallad Passiv medlem”. Det är helt gratis och du har rätt att fortsätta nyttja alla medlemsförmåner precis som tidigare. 

Om du har medlemsförsäkringar hos Folksam och väljer att kvarstå som passiv medlem, rullar de på som vanligt. Du behöver inte kontakta Folksam om du vill ha kvar dina försäkringar.

Om du vill prenumerera på tidningen På Gränsen, är det viktigt att du meddelar förbundet detta. Då kommer du att faktureras en årlig prenumerationsavgift om 60 kronor i slutet av januari, med en första fakturering året efter du gått i pension. Innevarande år kan du alltså behålla din prenumeration utan kostnad. Väljer du att avsluta din prenumeration måste du meddela förbundet, helst skriftligen på info@​tullkust.​se

Vill du inte längre kvarstå som medlem när du ska gå in pension ska du meddela detta skriftligen till förbundet på info@​tullkust.​se